Za ljubitelje aktivnosti Pakoštane je odlično odredište, bilo da ste strastveni sportaš, rekreativac ili običan promatrač koji se zatekao u šetnji mjestom.

Biciklizam

Iskusite užitak biciklističke staze koja je podijeljena u dvije težine. Prva i lakša duga je 36 km dok je druga teža i duga 43 km.
Staze vode pored parka prirode, okružuju Vransko jezero te se penju na vidikovac Kamenjak s kojeg je idealan pogled na Vransko jezero i okolicu Pakoštana.

Vidikovac Kamenjak

Na vrhu brda Kamenjak, iznad sredine Vranskog jezera, tijekom 2006. godine uređen je istoimeni vidikovac (Projekt CARDS 2002). Dva spojena objekta izgrađena su i uređena u tradicijskom stilu te se pokraj njih nalaze velike informacijske table koje pričaju priču o ovom kraju stariju od dva tisućljeća, veliki plato s klupama za odmor i uživanje, panoramski teleskop i ono što je najvažnije: pogled na čitavo jezero, na početak Kornatskog otočja, na Murter, Pirovac, Drage, Pakoštane…

Osim uživanja u nezaboravnom pogledu, ovdje možete kupiti i suvenire s motivima Vranskog jezera, biciklističku i izletničku kartu ili dobiti više informacija o mjestu na kojem se nalazite.

Jahanje

Jahački izleti na Vransko jezero, plivanje i fotografiranje s konjima, škola jahanja (sport i hobi jahanje), terapijsko jahanje, ljetni kampovi, vožnja kočijom po plaži.

 
Jogging staza

Jogirajte uz miris mora i mediteranskog bora stazom koja vodi od pakoških plaža kroz Crvenu luku do obližnjeg grada Biograda na Moru.

 

Odbojka na pijesku

Zigi bar na plaži Janice mjesto je na kojem ljeti možete doći i sa svojim društvom zaigrati beachvolley.

Ribolov

U našem kraju gostima se nude mogućnosti ribolova na moru i Vranskom jezeru.
Dozvole za sportski ribolov na moru (športsko-rekreativno pecanje, udičarenje) mogu se kupiti u Biogradu na Moru (6 km od Pakoštana u pravcu Zadra).
Ukoliko ste više zainteresirani za ribolov na slatkim vodama, svoje želje možete ispuniti na Vranskom jezeru, udaljenom svega 2 km od Pakoštana. Osim što je park prirode i najveće prirodno jezero u Hrvatskoj, ovdje možete loviti i štuke, šarane, soma, jegulje i ostale vrste slatkovodnih riba.

Ribolovna dozvola je obavezna. Dnevna se može kupiti i na licu mjesta, ili u prostoru uprave Parka prirode Vransko jezero, na adresi:
Kralja Petra Svačića 2
Biograd na Moru
tel: ++385 23 383 181
e-mail: pp-vransko-jezero@zd.t-com.hr
web: www.vransko-jezero.hr