Za ljubitelje aktivnosti Pakoštane je odlično odredište, bilo da ste strastveni sportaš, rekreativac ili običan promatrač koji se zatekao u šetnji mjestom.

Biciklizam

Ljubitelji aktivnog odmora i biciklizma zasigurno će uživati vozeći se stazama oko Vranskog jezera. Biciklističke staze Općine Pakoštane okružene su prirodnim ljepotama te predstavljaju idealan način istraživanja krajolika. Staza oko Vranskog jezera pruža jedinstveno iskustvo bilo da ste rekreativni ili pak profesionalni biciklist. Osim glavne trase u duljini od 34 km, postoje i sporedne biciklističke staze u blizini Vranskog jezera koje su zahtjevnije i predstavljaju pravi izazov, ali i užitak za one željne avanture. Također, ukoliko želite posjetiti susjedna mjesta kao npr. Drage ili Biograd na Moru možete se mirnom i opuštajućom vožnjom provozati po biciklističkim stazama koje vode do njih. Oni željni natjecanja mogu pak iskušati svoje biciklističke sposobnosti na Biciklističkom maratonu oko Vranskog jezera koji se već godinama tradicionalno održava 1. svibnja u organizaciji BBK Pakoštane.

Vidikovac Kamenjak

Na vrhu brda Kamenjak, iznad sredine Vranskog jezera, tijekom 2006. godine uređen je istoimeni vidikovac (Projekt CARDS 2002). Dva spojena objekta izgrađena su i uređena u tradicijskom stilu te se pokraj njih nalaze velike informacijske table koje pričaju priču o ovom kraju stariju od dva tisućljeća, veliki plato s klupama za odmor i uživanje, panoramski teleskop i ono što je najvažnije: pogled na čitavo jezero, na početak Kornatskog otočja, na Murter, Pirovac, Drage, Pakoštane…

Osim uživanja u nezaboravnom pogledu, ovdje možete kupiti i suvenire s motivima Vranskog jezera, biciklističku i izletničku kartu ili dobiti više informacija o mjestu na kojem se nalazite.

Fun park Mirnovec

Proživite zabavu na dosad neviđen način i posjetite prvi tematsko-zabavni park za djecu i odrasle u Hrvatskoj i regiji- FUN PARK MIRNOVEC.
Nalazi se 3 km od Pakoštana, prostire se na 45 000 četvornih metara. Park je kombinacija adrenalinskih vožnji i temaizirane obiteljske zabave. Fun Park pruža djeci i odraslima obilje zabave sa preko dvadeset atrakcija.

Paintball Pakoštane

Posjetite Pantball Pakoštane i osjetite nalet adrenalina igrajući (ovaj) ekstreman timski sport, namijenjen za sve one željnje avanture. Paintball oslobađa od svakodnevnih briga i stresa, te ujedno služi kao dobra rekreacija.
Žestoka adrenalinska akcija kao i odlična zabava su zagarantirane.

Jahanje

Jahački izleti na Vransko jezero, plivanje i fotografiranje s konjima, škola jahanja (sport i hobi jahanje), terapijsko jahanje, ljetni kampovi, vožnja kočijom po plaži.

 
Jogging staza

Joggirajte uz miris mora i mediteranskog bora stazom koja s jedne strane vodi od pakoških plaža kroz Crvenu luku do obližnjeg grada Biograda a Moru, dok s druge strane vodi od pakoških plaža do susjednog mjesta Drage.

 

Slatko slana avantura – pješačke staze općine Pakoštane

Kroz mrežu pješačkih staza otkrijte, istražite i doživite ljepotu prirode i bogatu prošlost općine Pakoštane.

 

Odbojka na pijesku

Zigi bar na plaži Janice mjesto je na kojem ljeti možete doći i sa svojim društvom zaigrati beachvolley.

Ribolov

U našem kraju gostima se nude mogućnosti ribolova na moru i Vranskom jezeru.
Dozvole za sportski ribolov na moru (športsko-rekreativno pecanje, udičarenje) mogu se kupiti u Biogradu na Moru (6 km od Pakoštana u pravcu Zadra).
Ukoliko ste više zainteresirani za ribolov na slatkim vodama, svoje želje možete ispuniti na Vranskom jezeru, udaljenom svega 2 km od Pakoštana. Osim što je park prirode i najveće prirodno jezero u Hrvatskoj, ovdje možete loviti i štuke, šarane, soma, jegulje i ostale vrste slatkovodnih riba.

Ribolovna dozvola je obavezna. Dnevna se može kupiti i na licu mjesta, ili u prostoru uprave Parka prirode Vransko jezero, na adresi:
Kralja Petra Svačića 2
Biograd na Moru
tel: ++385 23 383 181
e-mail: pp-vransko-jezero@zd.t-com.hr
web: www.vransko-jezero.hr