Ukoliko ste željni nove pustolovine, mi vam nudimo kajak safari i rafting na rijeci Zrmanji.
Na izlet na prekrasnu Zrmanju moguće je otići svaki dan.
Ljubitelji raftinga su rijeku Zrmanju nazvali ljepoticom i zvijeri, jer je za vrijeme visokih vodostaja, jedna od najboljih rijeka za rafting u ovom dijelu Europe. S druge strane, Zrmanja je sa svojim pritokom Krupom, tijekom ljeta mirna i spokojna, te lagano nosi posjetitelje kroz očaravajući krajolik.

Rijeka Zrmanja se dijeli u dva dijela; gornji dio kanjona koji je pogodan za rafting i kajak od Kaštel Žegarskog do Muškovaca, te drugi dio, mirnog toka koji mnogi nazivaju europski Grand Canyon pogodan za sea kayak, stand up paddeling i vožnju brodom. Oba dijela kanjona priuštit će posjetiteljima nezaboravno iskustvo.
Rijeka Zrmanja je pogodna za rafting do 15.05. te nakon 15.09. ili velikih kiša. U periodu 15.05. – 15.09. uglavnom se koristi kajak.

U našoj ponudi adventure programa nudimo slijedeće:

  • RAFTING na rijeci Zrmanji

Početak rafting/kajak staze je u Kaštel Žegarski. Tamo se nalaze svlačionice. Gosti se oblače u kupaći kostim koji su ponijeli sa sobom, preuzimaju neoprenska odijela, zaštitnu kacigu, sigurnosni prsluk i neoprenske cipele za vodu. Proći će kratki brifing sa skiperom koji će im reći sve o rijeci Zrmanji, stazi i kanjonu kojeg prolaze. Koriste s  gumeni raftovi za 6-12 osoba. Staza koju gosti prolaze duga je 14,5 km i za prelazak staze potrebno je od 2,5 – 3,5 sata.
Na tom putu rijeka Zrmanja će goste osvojiti svojom ljepotom, a njene kristalno čiste vode vijugaju kroz dvjestotinjak metara duboki kanjon. U njemu je rijeka stvorila mnoge sedrene slapove, od kojih se izdvaja slap od 11 metara – “Veliki buk”. Zrmanja je poznata po tome da nema prilaznih staza i puteva te je ovo jedini način da se vidi kanjon rijeke Zrmanje.
Rafting je idealan za sve željne adrenalina i dobre zabave.
Cijena za rafting iznosi 330 KN za jednu osobu, djeca do 12 godina plaćaju 165 KN po osobi.

 

  • KAJAK ILI CANOE SAFARI na rijeci Zrmanji

Kajak je idealan za sve željne aktivnog odmora i dobre zabave u prirodi.
Cijeli izlet se odvija jednako i na istoj relaciji kao i rafting, jedino je vrijeme trajanja izleta nešto duže.
Staza koju gosti prolaze duga je 14,5 km i za prelazak staze potrebno je od 3,5 – 4,5 sati.
Razlika između raftinga i kajaka je u tome što je kod raftinga skiper u svakom raftu, a kod kajaka skiper u svom kajaku prati grupu. Kajaci su namijenjeni za dvije osobe. Kajake koje koristimo su od posebnih, specijalnih gumiranih materijala koji se koriste prvenstveno radi komfora gosta zbog višesatnog boravka u vodi i kanjonu.
Cijena za kajak safari iznosi 280 KN za jednu osobu, djeca do 12 godina plaćaju 140 KN po osobi.

Rezervirajte ovo uzbudljivo i zanimljivo putovanje te istražite gdje će vas odvesti rijeka Zrmanja

Za više informacija kontaktirajte nas na info@aquarius-pakostane.com ili nas posjetite u našem uredu.