Zahvaljući stalnom procesu osedravanja, rijeka Krka je, kao krški fenomen, neprocjenjiv poklon prirode čovjeku. Zbog prirodnih ljepota i geoloških karakteristika veći dio područja oko rijeke Krke proglašen je nacionalnim parkom 1985.godine, koji obuhvaća površinu od 109 km2 najljepšeg toka rijeke.
Jedan od najneobičnijih i najljepših slapova je Skradinski buk, a izuzetno zanimljiv, zbog bogate i osebujne vegetacije, mlinova te raznog životinjskog i biljnog svijeta je Roški slap.

Na lijevoj obali Krke nalaze se mlinice (mali mlinovi koji služe za mljevenje pšenice i kukuruza) na slapovima od kojih su neke i danas u uporabi. Od Roškog slapa Krka se opet pretvara u izduženo Visovačko jezero. Na sredini jezera se nalazi jedan mali otočić po kojemu je jezero i dobilo ime Visovac. Taj otočić ostavlja za sobom povijest. Tamo se nalazi crkva i franjvački samostan što krajoliku jezera daje dodatnu tajnovitost.

Nacionalni park može se posjetiti tijekom cijele godine, a moguće ga je obilaziti vodenim putem, kolnim cestama i pješačkim stazama, uz poštivanje pravila ponašanja u zaštićenom okolišu. Slapovi Krke privlačni su istinskim ljubiteljima prirode, onima koje zanimaju narodni običaji i svima koji žele uživati u ugostiteljskoj i kulturnoj ponudi.
Doživite nezaboravno iskustvo posjetom ovog prelijepog nacionalnog parka, koji nudi mogućnost plovidbe brodom po rijeci, plivanje, šetnju i uživanje u prirodi.

Izlet autobusom iz Pakoštana na slapove Krke uključuje:

– transport klimatiziranim kombijem,
– ulaznicu u nacionalni park,
– vožnju brodom od Skradina do Skradinskog buka,
– lunch paket,
– pratnju turističkog vodiča.

Cijena izleta za odraslu osobu je 525 KN.
Za djecu do 7 godina izlet je besplatan, a djeca od 7 do 14 godina plaćaju pola cijene (262,50 KN).

Izlet brodom iz Pakoštana na slapove Krke (75  nautičkih milja brodom, 10 sati)

Polazak iz Pakoštana gliserom u 8:00 ili 9:00 sati prije podne u predsezoni, krećemo južno od otoka Arta kroz kanal u Pirovcu, dolazimo tada do mosta koji dijeli kopno od otoka Murtera, pretvarajući ga u poluotok. Prolazeći ispod mosta, ostavljamo Murter iza nas. Vožnja uz obalu, prolazimo pokraj ribarskog mjesta Tribunj koji je gotovo spojen s drugim turističkom mjestom – Vodice. Odavde se možete diviti pogledu na veliki svjetionik, koji nas uvodi na naš put do kanala Svetog Ante.

Na ulazu u kanal prolazimo pored umjetnog otoka, veličanstvene tvrđave Svetog Nikole iz 15. stoljeća.
Kanal je također ušće rijeke Krke gdje se već naziru zelena i plava boćata voda. Na izlasku vidimo grad kralja Krešimira – Šibenik. Prolazeći sjeverno rijekom Krkom, idemo ispod Šibenskog mosta (30 m visokog) gdje završava naša vožnja u Prukljansko jezero.
Veličanstvena autocesta Dalmatina i most nagovješćuju posljednju milju i povijesni grad Skradin. Nakon što vam je predstavljena povijest regije, premještamo se na riječni brod, kako bi istražili nacionalni park Krka.

Nakon dolaska na poznatu turističku adresu Krke – Skradinski buk, uz šetnju i ručak u blizini stabala koja doslovno rastu iz vode, dok se čuje zvuk vodopada Skardinskog buka, podsjetiti ćemo vas da ste još uvijek u kontinentalnom dijelu Dalmacije, iako se pogled može činiti malo drugačije.

Nakon što se istim putem vraćamo natrag, zaustavljamo u najstarijem hrvatskom gradu na obali – Šibeniku.
Još jednom imate priliku fotografirati tvrđavu Svetog Nikole, te polako nakon toga krećemo natrag u Pakoštane, oko 18:00 sati.
Cijena po osobi: 600 KN

U cijenu su uključeni skiper-vodič, brod, gorivo i ulaznice.
U cijenu nije uključena hrana, piće i oprema za ronjenje.

Potrebno je ponijeti sa sobom na izlet:
to-bring-boat

Za više informacija kontaktirajte nas na info@aquarius-pakostane.com ili nas posjetite u našem uredu.
www.npkrka.hr