STAND UP PADDLING u donjem toku kanjona rijeke Zrmanje

Ovo je relativno novi rekreativni vodeni sport koji se upravo pojavljuje u Hrvatskoj, a koji u svijetu već ima svoje obožavatelje.
Riječ je o dasci, bitno široj i većoj od surferske daske na koju stanete i kada ulovite ravnotežu dobijete veslo i stojeći veslate. Novi rekreativni sport idealan za sve uzraste i sve sportske i nesportske tipove. Jedino što je potrebno je uloviti ravnotežu.
Početak SUP staze nalazi se u Muškovcima odakle možete veslati 1.5 km uzvodno do prvog slapa te natrag.
Cijelim putem uživajte u pogledu na kanjon prepun zelenila uz zvuk žuborenja vode te pokoju životinju koju ova krška ljepotica krije.
Izlet traje 2 sata.

Prethodno znanje nije nužno, za sve one koji će ovaj zanimljiv sport probati po prvi put, naši će instruktori pokazati i objasniti sve što morate znati kako bi se nesmetano mogli opustiti i zabaviti dok se bavite ovom aktivnosti i uživate u ljepotama rijeke Zrmanje.
Pridružite nam se u avanturi Zrmanjom i doživite gornji kanjon uz poseban užitak veslanja na dasci.

Cijena za jednu osobu iznosi 150 kuna.

 

Jeep safari po Velebitu

Jeep safari započinjemo ispred agencije u Obrovcu ili  sa starog Masleničkog mosta odakle idemo  prema Velebitu i to sa rubnim dijelom NP Paklenica. Prva pauza se pravi na Libinjama  gdje se još uvijek nalaze Stanovi koji su služili stanovnicima Jasenica i Modrića u ljetnim mjesecima prilikom napasanja blaga. Na Libinjama se može vidjeti i cca 100 konja koji žive slobodno na otvorenom tijekom cijele godine.  S Libinja (800 m) nam se pružaju prekrasni pogledi na podvelebitski kanal i zadarsko zaleđe. Nalazimo se na 800 m nadmorske visine. Nakon više pauza za fotografiranje i kratkih šetnji te jedne pauze za WC naš put se nastavlja prema Tulovim gredama i dolazimo na jedan od najljepših vidikovaca Kraljičina vrata s pogledom na Tulove grede na jednoj i Sveto brdo na drugoj strani. Ovdje su  snimane scene iz filmova o Winnetou. Pauza za kratku šetnju, okrjepu i fotografiranje.

Slijedeće odredište je Crkva sv. Frane (1840) na cesti Obrovac – Sveti Rok, podno Tulovih greda. Cesta je izgrađena za vrijeme Austrije (1832) godine.Cesta je bila glavna prometnica do kraja 60-ih godina prošlog stoljeća koja je povezivala južnu i kontinentalnu Hrvatske. Nakon toga spuštamo se u kanjon rijeke Zrmanje na mjesto snimanja  Winnetoua, te povratak na polaznu točku kod parkiranih automobila. Izlet traje cca 3-4 sata.

Naša koncepcija izvedbe off road vrlo često se razlikuje od klasičnih off road izleta samom činjenicom da bit izleta ne koncentriramo isključivo na vožnji po teškim terenima, snimanju i zaustavljanju na povijesnim i geografskim lokacijama već u okviru vožnje organiziramo i dopunske aktivnosti kao što su: elementi alpinizma, streličarstvo, organizacija piknika i sl.

Cijena na upit.  

 

Vožnja brodom po Zrmanji

Obilazak Zrmanje počinje od Obrovca gdje rijeka nastavlja svoj put kroz kanjon prepun zelenila i vegetacije karakteristične za krš. Neposredno ispod samog grada na desnoj obali nalazi se gradsko groblje podignuto na ostacima Benediktinskog samostana, da bi se nizvodno dalje susreli sa kapelicom Sv. Nikole koja se nalazi na lijevoj obali rijeke i već nekoliko stoljeća svjedoči kako je rijeka Zrmanja važan plovni put.
Rijeka dalje nastavlja svoj put kroz sve dublji i sve širi kanjon sa sve oskudnijom vegetacijom, a kanjon preuzimaju na izgled okrutne strme litice.
U tom ogromnom prostranstvu kamena i vode  tek oštrim okom možete uočiti usamljenu liticu na kojoj se nalazi mala kamena građevina „Pržunac“ za koju povijesni nalazi govore da je bila zadnja tamnica hrvatske kraljice Jelene što potvrđuje stratešku važnost rijeke Zrmanje i njenog kanjona  u povijesnim okvirima ovog prostora.
Na samom zalasku kanjona i ulasku ove kraške ljepotice u more ulazimo u zagrljaj impozantnim liticama gdje se u nekoliko stotina metara smjestiše bjeloglavi supovi i Odisejeva špilja kao i ostaci starih naselja koje ovdašnje stanovništvo naziva starim Šibenikom. I tako sa ogromnom povijesnom ostavštinom i neponovljivom ljepotom tiho i diskretno u nekoliko stotina širokoj delti ulazi u Novigradsko more.
Izlet traje oko 2 sata.

Cijena na upit.
Napomena – ovo je cijena za izletnički brod Žurko (max kapaciteta 38 osoba) i odnosi se na redovnu turu Obrovac – ušće Obrovac.