Ukoliko ste željni nove pustolovine, mi vam nudimo kajak safari i rafting na rijeci Zrmanji.
Na izlet na prekrasnu Zrmanju moguće je otići svaki dan.
Ljubitelji raftinga su rijeku Zrmanju nazvali ljepoticom i zvijeri, jer je za vrijeme visokih vodostaja, jedna od najboljih rijeka za rafting u ovom dijelu Europe. S druge strane, Zrmanja je sa svojim pritokom Krupom, tijekom ljeta mirna i spokojna, te lagano nosi posjetitelje kroz očaravajući krajolik.

Rijeka Zrmanja se dijeli u dva dijela; gornji dio kanjona koji je pogodan za rafting i kajak od Kaštel Žegarskog do Muškovaca, te drugi dio, mirnog toka koji mnogi nazivaju europski Grand Canyon pogodan za sea kayak, stand up paddeling i vožnju brodom. Oba dijela kanjona priuštit će posjetiteljima nezaboravno iskustvo.
Rijeka Zrmanja je pogodna za rafting do 15.05. te nakon 15.09. ili velikih kiša. U periodu 15.05. – 15.09. uglavnom se koristi kajak.

U našoj ponudi adventure programa nudimo slijedeće:

  • KAJAK ILI CANOE SAFARI na rijeci Zrmanji

Kajak je idealan za sve željne aktivnog odmora i dobre zabave u prirodi.
Cijeli izlet se odvija jednako i na istoj relaciji kao i rafting, jedino je vrijeme trajanja izleta nešto duže.
Staza koju gosti prolaze duga je 14,5 km i za prelazak staze potrebno je od 3,5 – 4,5 sati.
Razlika između raftinga i kajaka je u tome što je kod raftinga skiper u svakom raftu, a kod kajaka skiper u svom kajaku prati grupu. Kajaci su namijenjeni za dvije osobe. Kajake koje koristimo su od posebnih, specijalnih gumiranih materijala koji se koriste prvenstveno radi komfora gosta zbog višesatnog boravka u vodi i kanjonu.
Cijena za kajak safari iznosi 300 KN za jednu osobu, djeca do 12 godina plaćaju 150 KN po osobi.

  • RAFTING na rijeci Zrmanji

Početak rafting/kajak staze je u Kaštel Žegarski, a cilj na Berberovom buku. Na startu se nalaze svlačionice. Gosti se oblače u kupaći kostim koji su ponijeli sa sobom, preuzimaju neoprenska odijela, zaštitnu kacigu, sigurnosni prsluk i neoprenske cipele za vodu. Proći će kratki brifing sa skiperom koji će im reći sve o rijeci Zrmanji, stazi i kanjonu kojeg prolaze. Koriste s  gumeni raftovi za 6-12 osoba. Staza koju gosti prolaze duga je 14,5 km i za prelazak staze potrebno je od 2,5 – 3,5 sata.

Na tom putu rijeka Zrmanja će goste osvojiti svojom ljepotom, a njene kristalno čiste vode vijugaju kroz dvjestotinjak metara duboki kanjon. U njemu je rijeka stvorila mnoge sedrene slapove, od kojih se izdvaja slap od 11 metara – “Veliki buk”. Zrmanja je poznata po tome da nema prilaznih staza i puteva te je ovo jedini način da se vidi kanjon rijeke Zrmanje.
Rafting je idealan za sve željne adrenalina i dobre zabave.
Cijena za rafting iznosi 300 KN za jednu osobu, djeca do 12 godina plaćaju 150 KN po osobi.

Od osobnih stvari preporučujemo da ponesete kupaći kostim, svoje kupaće gaćice (nositi ispod neoprenskog odijela), dodatnu suhu odjeću kao presvlaku poslije aktivnosti, te napominjemo kao vrlo važan dio opreme vlastitu obuću (starije patike i sl. – važno iz sigurnosnih razloga zbog kretanja po kanjonu).
Sve osobne stvari sudionika raftinga/kajaka stavljaju se u za to predviđene kutije te se voze na cilj staze gdje se presvlače nakon spusta.
Za nošenje kamera, mobitela i ostale tehnologije potrebno je zatražiti vodonepropusne bokseve koji idu s vama u raft ili kajak, a gosti ih nose na vlastitu odgovornost.

Rezervirajte ovo uzbudljivo i zanimljivo putovanje te istražite gdje će vas odvesti rijeka Zrmanja.

Za više informacija kontaktirajte nas na info@aquarius-pakostane.com ili nas posjetite u našem uredu.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Turistička agencija Aquarius Pakoštane
Average rating:  
 0 reviews