Pakoštane je malo dalmatinsko mjesto smješteno u samom središtu jadranske obale na jedinstvenom položaju između mora i najvećeg prirodnog jezera u Hrvatskoj – Vranskog jezera.

Okolicu mjesta krase izvanredne prirodne ljepote nacionalnih parkova (Kornati, slapovi Krke, Paklenica i Plitvička jezera) i parkova prirode (Vransko jezero, uvala Telašćica) koje možete posjetiti u grupnim ili individualnim izletima.

Za sve koji se žele opustiti i uživati u prekrasnoj prirodi, ovdje mogu pronaći svoju uvalu na plažama koje se protežu kroz cijelo mjesto ili na obližnjim otocima.

Oni pak, željni istraživanja i aktivnosti uvijek mogu posjetiti okolicu biciklom, automobilom ili brodom i doživjeti ljepotu spoja prirode i ljudske ruke. Zaigrajte odbojku na pijesku sa svojim prijateljima, probajte jahati konje, provozajte se biciklističkom stazom oko Vranskog jezera, joggirajte uz more, ribarite na moru ili Vranskom jezeru, jedrite, surfajte, ronite i istražujte tajanstveni svijet morskih dubina…što god odabrali, ovdje ćete pronaći niz mogućnosti koje će učiniti vaš odmor nezaboravnim.

Razna zabavna događanja i manifestacije će upotpuniti vaše ljetne noći i približiti vam život kakav se od davnina živio u Dalmaciji.
Ukusno pripravljena tradicionalna jela probajte u raznim restoranima u mjestu, a zabavu i noćni život pronađite u lounge barovima uz more i kafićima u centru mjesta.

Dobra prometna povezanost omogućuje vam posjet gradovima u okolici – posjetite kulturne znamenitosti u starim povijesnim gradovima kao što su Zadar, Nin, Šibenik, Split, Trogir te doživite njihove posebnosti.

Ovdje, gdje se spajaju užitak i ljepota, gostoljubivost ljudi i pitomost dalmatinskog kraja, pozivamo vas da provedete nezaboravan odmor.

Okruženje

https://www.pakostane.hr/hr/dobro-je-znati/na-korak-do-pakostana

Plan mjesta

Kako do nas

o_nama1
Zrakoplovom

Vlakom

Autobusomo_nama2

Brodom

Jadrolinija redovi vožnje lokalnih trajektnih linija redovi vožnje međunarodnih trajektnih linija

Automobilom

HAK

  • Pomoć na cesti 1987
    – iz inozemstva (1) +385 1 1987
    – iz inozemstva (2) +385 1 4693 700
  • Stanje na cestama 072 777 777
    – iz inozemstva +385 1 464 0800
  • Služba članstva 0800 9987