Izlet u nacionalni park slapovi Krke je predivno iskustvo za sve. Budite spremni osjetiti moć izvanrednih slapova.

Dobrodošli u tradicionalno dalmatinsko mjesto i mjesto gdje je Hrvatska ušla u moderno doba električne energije s jednom od najstarijih hidroelektrana na svijetu. Mješavina je to obrazovnog i rekreacijskog područja, prirodnog i tradicionalnog okruženja, uz zabavu. Slapovi Krke su zapanjujuća zbirka dobro očuvane prirode i povijesnih znamenitosti. Rijeka i slapovi neprestano stvaraju prirodne pojave, poput sedrenih formacija koje su spor proces taloženja kalcijevog karbonata. Uz to, bogate i endemske vrste biljaka i životinja svakodnevno oživljavaju prirodu i pozivaju vas da se pridružite zabavi. Potreba za očuvanjem tog bogatstva rezultirala je stvaranjem nacionalnog parka slapovi Krke 1985. godine.

Etno selo vas privlači u tradicionalni način života Hrvata iz Šibensko-kninske regije i vodi vas kroz njihov svakodnevni rad i život. Život u skladu s prirodom nastavlja se i danas, jer hidroelektrana pruža ekološku moć za ovu regiju. Napor koji je stavljen u rekonstrukciju etno-sela prepoznat je i nacionalni park je nagrađen brončanim cvijetom Europe 2006. godine.

Izlet sa našom agencijom vaša je prilika da uživate u prekrasnoj unutrašnjosti Hrvatske.
Privatni vodič će vas voditi do slapova u Skradinskom Buku, pješice i čamcem, do vidikovaca, uključujući Imperial Belvedere, kao i etno selo i staru hidroelektranu. Živopisni nacionalni park predstavit će hrvatsku prirodu, povijest i moderni život i ljude odjednom.

Raspored

 • Polazak iz Pakoštana 7:30
 • Izlet brodom 9:00
 • Razgledavanje parka 9:30
 • Ručak 11:15
 • Izlet brodom 13:15 do Šibenika
 • Slobodno vrijeme za kupanje i razgledavanje u Šibeniku 
 • Dolazak u Pakoštane 15:30

Uključeno u cijenu

 • Prijevoz sa klimatiziranim kombijem
 • Lunch packet
 • Privatni vodič
 • Izleti brodom
 • Ulaznica u nacionalni park

Cijena izleta za odraslu osobu je 750 KN.
Za djecu do 6 godina izlet je besplatan, a djeca od 7 do 12 godina plaćaju pola cijene (375 KN).

 

 

Izlet brodom iz Pakoštana na slapove Krke (75  nautičkih milja brodom, 10 sati)

Polazak iz Pakoštana gliserom u 8:00 ili 9:00 sati prije podne u predsezoni, krećemo južno od otoka Arta kroz kanal u Pirovcu, dolazimo tada do mosta koji dijeli kopno od otoka Murtera, pretvarajući ga u poluotok. Prolazeći ispod mosta, ostavljamo Murter iza nas. Vožnja uz obalu, prolazimo pokraj ribarskog mjesta Tribunj koji je gotovo spojen s drugim turističkom mjestom – Vodice. Odavde se možete diviti pogledu na veliki svjetionik, koji nas uvodi na naš put do kanala Svetog Ante.

Na ulazu u kanal prolazimo pored umjetnog otoka, veličanstvene tvrđave Svetog Nikole iz 15. stoljeća.
Kanal je također ušće rijeke Krke gdje se već naziru zelena i plava boćata voda. Na izlasku vidimo grad kralja Krešimira – Šibenik. Prolazeći sjeverno rijekom Krkom, idemo ispod Šibenskog mosta (30 m visokog) gdje završava naša vožnja u Prukljansko jezero.
Veličanstvena autocesta Dalmatina i most nagovješćuju posljednju milju i povijesni grad Skradin. Nakon što vam je predstavljena povijest regije, premještamo se na riječni brod, kako bi istražili nacionalni park Krka.

Nakon dolaska na poznatu turističku adresu Krke – Skradinski buk, uz šetnju i ručak u blizini stabala koja doslovno rastu iz vode, dok se čuje zvuk vodopada Skardinskog buka, podsjetiti ćemo vas da ste još uvijek u kontinentalnom dijelu Dalmacije, iako se pogled može činiti malo drugačije.

Nakon što se istim putem vraćamo natrag, zaustavljamo u najstarijem hrvatskom gradu na obali – Šibeniku.
Još jednom imate priliku fotografirati tvrđavu Svetog Nikole, te polako nakon toga krećemo natrag u Pakoštane, oko 18:00 sati.
Cijena po osobi: 750 KN

U cijenu su uključeni skiper-vodič, brod, gorivo i ulaznice.
U cijenu nije uključena hrana, piće i oprema za ronjenje.

Potrebno je ponijeti sa sobom na izlet:
to-bring-boat

Za više informacija kontaktirajte nas na info@aquarius-pakostane.com ili nas posjetite u našem uredu.
www.npkrka.hr

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Turistička agencija Aquarius Pakoštane
Average rating:  
 0 reviews