Rijeka Zrmanja – Kajak i rafting

Ukoliko ste željni nove pustolovine, mi vam nudimo kajak i rafting na rijeci Zrmanji, savršene izlete za obitelji i grupe.
Uživajte u veslanju i spuštanju niz vodopade i rashladite se tijekom vrućih ljetnih dana u rijeci Zrmanji.

  • KAJAK TOUR i RAFTING TOUR

Službena kayak/rafting staza duga je 14 km od službenog starta u mjestu Kaštel Žegarski do službenog izlaza u mjestu Muškovci.
Prolazite kratki brifing sa skiperom koji će vam reći sve o rijeci Zrmanji, stazi i kanjonu kojeg prolazite. Temperatura vode varira od 14 – 20 stupnjeva. Staza se sastoji od dva dijela. Prvi dio staze dug je 7 km i dobar je za početnike, na ovom djelu ćete naučiti kako veslati. Na 7 km nalazi se veliki slap Veliki buk visok 11 metara na tom slapu izlazimo, zaobilazimo ga pješice, a vaše kajake spuštamo niz slap gdje ujedno počinje i drugi dio staze. Neposredno iznad Velikog buka, rijeka Krupa se ulijeva u rijeku Zrmanju. Drugi dio staze je brži i intenzivniji i tu ćemo skočiti s nekoliko slapova od 1m, 2m, 3m i 5m. Na 14 km, u mjestu Muškovci, je službeni izlaz našeg centra gdje se možete presvući u suhu odjeću u našim svlačionicama. Na izlazu se možete odmoriti uz piće i kupati se. Nakon što se presvučete, naši autobusi vas vraćaju po vaše automobile.

Rijeka Zrmanja je pogodna za rafting do 15.05. te nakon 15.09. ili velikih kiša. U periodu 15.05. – 15.09. uglavnom se koristi kajak.
Razlika između raftinga i kajaka je u tome što je kod raftinga skiper u svakom raftu, a kod kajaka skiper u svom kajaku prati grupu. Kajaci su namijenjeni za dvije osobe, a gumeni raftovi za 6-12 osoba. Za prelazak staze potrebno je od 2,5– 4 sata.
Od osobnih stvari preporučujemo da ponesete ručnik, dodatnu suhu odjeću i tenisice.

Cijena za kajak ili rafting iznosi 50 EUR za jednu osobu, djeca do 12 godina plaćaju 30 EUR.

Rezervirajte ovo uzbudljivo i zanimljivo putovanje te istražite gdje će vas odvesti rijeka Zrmanja.

Za više informacija kontaktirajte nas na info@aquarius-pakostane.com.

Pošaljite upit