Pakoštane

Ovdje, gdje se spajaju užitak i ljepota, gostoljubivost ljudi i pitomost dalmatinskog
kraja, pozivamo vas da provedete nezaboravan odmor.

 

Postoji jedna izreka, na koju smo mi domaćini jako ponosni, a glasi ovako: Tko jednom dođe u Pakoštane, doći će barem još jednom.
Vjerujte nam, nije samo priča – uvjerite se.

Pakoštane je malo dalmatinsko mjesto, smješteno u samom srcu Dalmacije.
Sa sjeverne strane čuva ga najveće prirodno jezero u Hrvatskoj – Vransko jezero, a s mora ga štite tri čuvara, tri otočića – Sv. Juština, Školj i Babuljaš. Okolicu mjesta krase izvanredne prirodne ljepote nacionalnih parkova (Kornati, slapovi Krke, Paklenica i Plitvička jezera) i parkova prirode (Vransko jezero, uvala Telašćica) koje možete posjetiti grupnim ili individualnim izletima sa stručnim lokalnim vodičima.

Za sve koji se žele opustiti i uživati u prekrasnoj prirodi, ovdje mogu pronaći svoju uvalu na plažama koje se protežu kroz cijelo mjesto ili na obližnjim otocima.
Oni pak, željni istraživanja i aktivnosti mogu posjetiti okolicu biciklom, automobilom ili brodom i doživjeti ljepotu spoja prirode i ljudske ruke.
Neovisno o tome dolazite li na odmor s djecom, prijateljima ili u paru, ovdje svatko može pronaći nešto za sebe. Zaigrajte odbojku na pijesku, provozajte se biciklističkom stazom oko Vranskog jezera, joggirajte uz more, jedrite, surfajte, ronite, vozite kajak na Zrmanji, posjetite Maškovića Han u Vrani i vratite se u srednji vijek, otkrijte zabavu u tematskom fun parku Biograd…što god odabrali, ovdje ćete pronaći niz mogućnosti koje će učiniti vaš odmor opuštenim, ispunjenim i zanimljivim.

Razna zabavna događanja i manifestacije upotpunit će vaše ljetne večeri i približiti vam život kakav se od davnina živio u Dalmaciji.
Probajte ukusno pripravljena tradicionalna jela u raznim restoranima i konobama, a zabavu i noćni život pronađite u lounge barovima uz more.

Dobra prometna povezanost omogućuje vam posjet starim povijesnim gradovima u okolici kao što su Zadar, Nin, Šibenik, Split, Trogir – otkrijte njihove kulturne znamenitosti i posebnosti.

Zato predlažemo da je vrijeme za opuštanje koje ste zaslužili.
Dođite u Pakoštane, doživite gostoljubivost domaćina i osjetite ugodnu atmosferu koja zrači cijelim mjestom… i da, sigurno ćete se vratiti, barem još jednom.

Foto: TZO Pakoštane